Program: Luni - Vineri 9:00 - 18:00
                      Sambata: 9:00 - 13:00
Home
  Produse
  Servicii
  Parteneri
  Despre noi
  Galerie foto
Contact     
   Produse


GEAM TERMOIZOLANT ( TERMOPAN )

Fabrica Afloriceli Glasscom deţine toată tehnologia necesară producţiei de geam termoizolant ca şi produs finit la nivel industrial.

Geamul termoizolant (termopan) este un ansamblu format din două foi de sticlă, lipite perimetral prin intermediul unor baghete de aluminiu şi al sigilanţilor speciali de tip membrană cauciucată.Între cele doua foi de geam este introdus prin procesul tehnologic un mediu gazos (aer sau gaz) creeând astfel o unitate monobloc ce reduce transmisia termică şi fonică între cele două medii(interior şi exterior).

Grosimea foii de sticlă (3mm, 4mm, 5mm, etc….) ca şi tipul de geam ( float clar, Low-E, colorat în masă, ornament,etc..) poate varia în funcţie de necesităţile constructive sau dorinţa clientului, eficacitatea produsului fiind dependentă de aceşti factori şi de dimensiunile baghetei distanţier din aluminiu.

O foaie de sticlă obişnuită groasă de 4 mm transferă 90% din caldură, deci are o pierdere foarte mare, coeficientul de transfer termic fiind k=5,4 W/mpK.

Un geam termopan cu etanşare dublă, alcătuit din două foi de sticlă cu grosimea de 4 mm fiecare, avănd un cadru din baghetă-distanţier de aluminiu de 12 mm umplută cu silicagel şi un cordon de butil extrudat aplicat pe laturile baghetei, menit să constituie o barieră împotriva vaporilor de apă, are coeficientul de transfer termic k=2,8 W/mpK.

Un geam termoizolator format din două foi de sticlă, una normală iar cealaltă cu depunere Low-E (low emisivity), are coeficientul k=1,4 W/mpK.
Copyright 2008 Afloriceli Glasscom   |   Toate drepturile rezervate   |   Sitemap   |   Website realizat de
Creat de Gxdesign Artweb - www.gxdesign.eu